torsdag 31 mars 2011

Laborativ matematik!

Under våren har 18 lärare i Mölndal träfats i en lärgrupp för att diskutera och lära mer om laborativ matematik. Vill man få tips, ideér och inspiration för att börja arbeta mer laborativt eller kanske starta upp en hel matematikverkstad finns det lite olika tips på de här tre länkarna.

På den här sidan finns det länkar till olika matematikverkstäder och allmänna tips på hur man kan jobba laborativt med konkreta exempel och förslag på material och litteratur att köpa.
Kulmatematik.com

På den här sidan finns det tips och förslag på hur man kan komma igång med en egen matematikverkstad. Det diskuteras även varför man ska arbeta laborativt och olika tips att tänka på i det arbetet.
Matematikverkstad.com

Sen har vi naturligtvis även NCM i Göteborg som har skrivit en hel bok om just matematikverkstäder. Där ges alla möjliga tips och ideér på hur man kan arbeta laborativt och vad som är möjligheterna och "farorna" med laborativa aktiviteter.
NCM-Göteborg

Jobbar ni på högstadiet är ni annars välkomna till Almåsskolan för att ta del av den matematikverkstaden och de 72 laborativa övningar som finns där att tillgå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar